Blaž se ukvarja s predelavami ameriških avtomobilov in še mnogimi drugimi zadevami. Predvsem pa, zna iz nič narediti res dobre, lične in unikatne izdelke. Če koga zanima kaj več posredujem kontakt ;)
Da na kratko razložim zakaj se gre "Varimo skupaj". Kandidati morajo seveda v osnovi spoštovati pivo in zaželeno tudi konzumirati pivo :) . S takšnimi obiski želiva kolegom približati domače pivovarstvo, jih informirati o različnih stilih piva in predvsem slišati kakšen okus ima najino pivo. No na koncu gre pa seveda za druženje ob kozarcu dobrega piva! p.s. včasih pride prav tudi kakšna dodatna roka ;)
Kot edini pogoj za udeležbo na skupnem kuhanju je kratek zapis o samem obisku.
Kako pa je videl varjenje Blaž pa si preberite spodaj!
Obisk pivovarne
Tudi mene je doletela ta čast, da sem lahko obiskal
domačo pivovarno Reneeja in Patrika. Sam prihajam iz delavniških voda in me
posledično vsaka stvar ki se dela, naredi, ustvarja v delavnicah/garažah zelo
fascinira. Mislim, da se danes premalo ceni
takšne ljudi, ki jih je moj idol
Jesse Gregory James, onkraj velikega oceana opisal, kot izumirajočo vrsto. Ljudje
pozabljamo, da je nekaj najboljših izumov in stvari ugledalo luč sveta prav čez
garažna vrata.
Danes smo ljudje obremenjeni z izobrazbo, če si samo
dipl. nisi nič, omejeni smo časom, saj se nam vsem, ves čas nekam mudi. Na
koncu pa je tu denar, vse se vrti okoli barvnega papirja. To pišem zato, ker
vse te omejitve zgubijo svoj pomen v trenutku ko stopiš čez garažna vrata naših
dveh pivovarjev. Ko vidiš Reneeja, kako z navdušenostjo razlaga ogromno
količino znanja o pivu, za katero bi porabil kar nekaj študijskih let ti je
jasno da gre tukaj za nekaj več kot le pivo. Malo kasneje pa je prišel Patrik,
ki pa ti zna odgovoriti na čisto vsako vprašanje o pivu, vključno z kemijsko
razlago J.
In besedna zveza, s srcem pri stvari, tukaj dobi svoj pravi pomen. Čas se
ustavi in vse kar je pomembno je pivo.
Všeč mi je bilo to, da me je Renee takoj porabil, za
prelivanje velike posode v drugo posodo J Sam proces
varjenja piva ni vesoljska fizika, niti ne rabiš bit dipl. mag. dr., potrebno
pa je imeti druge vrline katere pa so v današnjem času redke. Ugotovil sem da
je potrebno pri varjenju piva biti zelo natančen, dosleden, potrpežljiv in
preprosto je potrebno verjeti v svoj izdelek, saj ga lahko poizkusiš šele čez
nekaj tednovJ
Naj omenim, da sam nisem poznavalec piva,vendar pa lahko rečem, da sta Patrik
in Renee, na pravi poti, saj si lahko njuno pivo brez problema predstavljam v
baru ali gostilni, ponosno postavljenega ob bok najbolj znanim steklenicam,
slovenskih proizvajalcev.
To je bila res unikatna izkušnja, katere ne bom
pozabil nikdar. Pivo je bilo zelo okusno in pitno J
poizkusili smo nekaj vrst piva, katerega sta že zvarila do sedaj in je že
dozorel. Zanimivo pa je to, da ob koncu večera noben od nas ni bil pijan J
(pa bi lahko bili, če bi hoteli J), temu pa je
tako, ker je njuno pivo več kot alkoholna pijača, ker ga spoštujeta in zaradi
tega, je uspeh edini zaključek te zgodbe.
LP in RockandRoll
Blaž
Ni komentarjev:
Objavite komentar