Kljub temu da nisva imela vseh sestavin (pomanjkanje vseh sladov) sva se odločila variti. Ker je bil tokratni termin malo nepričakovan, sva na hitro povabila sokrajana Nejca. Kako je doživel varjenje si preberite spodaj.
Po parih neprepričljivih povabilih od Reneja ˝uglas se ke˝, sem le dobil ˝jutr se vari pir pr men ud 4ih naprej – prlet˝. Ker sem bil v
tej hiši že na vrsto zanimivih kulinaričnih dogodkih, tega vabila enostavno
nisem mogel ignorirat. Kot ponavadi, ko pridem na sestanek, piknik, kuhanje
vina, pitje domačih žganih pijač, pečenje dimnikov itd, pozvonim pri vhodnih
vratih in pride nekdo odpret. Ampak tokrat –
ne duha ne sluha o kakšnem človeku in si rečem (potiho) ˝ mnde me ž ni
nategnu˝. Nakar ga pokličem in izvem, da vari pivo v garaži. Zaradi
zamude sem prišel že med procesom varjenja in me takoj ob vstopu zadane močan
vonj nečesa, kar bo čez nekaj postopkov pivo. Sledila je predstavitev postopka
varjenja, sestavine, ki se uporabljajo in kratka zgodovina piva začinjena
zgodbami in anekdotami J. O tem nebi veliko razlagal, se mi pa zdi, da bi
lahko varjenje piva opisal na način kot se velikokrat opisuje poker – znaš ga
dokaj hitro, učiš se ga pa celo življenje.
Seveda sem med predstavitvijo dobil prvo domače pivo, ki po besedah gostitelja
ni najbolje uspel. Bil je čisto vredu vendar bi se na javnih prireditvah
zagotovo govorilo, da je zmešano z vodo. Brez problema sem ga spil nato pa že
dobim v kozarec naslednjega. Temno kot mi je všeč in še do sedaj ko to pišem mi ne gre v glavo
kako lahko dva tipa, ki sta se komaj začela ukvarjat z varjenem piva naredita
tako dobro pivo. Prvega tipa sem že omenil drugi pa je Patro, ki ravno v
trenutku okušanja prinese sestavine za dokončanje varjenja. Pivo, ki se je
varilo iz OSTANKOV (beseda gostitelja) naj bi imelo ime Spiks. Obisk se je
začljučeval ob debatah, pospravljanju in seveda pitju J
Za zaključek naj povem, da sta Rene in Patrik kombinacija, ki nam bo
omogočala, da bomo še dolgo in kvalitetno pili pivo. Srečno
Da na kratko razložim zakaj se gre "Varimo skupaj". Kandidati morajo seveda v osnovi spoštovati pivo in zaželeno tudi konzumirati pivo :) . S takšnimi obiski želiva kolegom približati domače pivovarstvo, jih informirati o različnih stilih piva in predvsem slišati kakšen okus ima najino pivo. No na koncu gre pa seveda za druženje ob kozarcu dobrega piva! p.s. včasih pride prav tudi kakšna dodatna roka ;)
Ni komentarjev:
Objavite komentar