kot zanimivost je za vsem nam, ki smo ljubitelji piva mednarodni dan piva. Ta naj bi se po navedbah Wikipedije ustanovil leta 2007 v Califoniji. Seveda je kot vse veliko zraslo iz malega :) malega dogodka v ZDA. Ima pa tri glavne namene:
- Druženje s prijatelji in uživanje v okusih piva.
- Zahvaliti se vsem ki varijo in strežejo pivo.
- Združiti celoten svet, da praznuje praznik piva na isti dan.
Do leta 2012 je bil praznik piva 5. avgusta. Zaradi praktične naravnanosti pa se je ta prestavil na prvi petek v avgustu. Kot opomnik si nastavite 7. avgusta 2015.
Prav ta priložnost pa je nama s Patrikom pomenila polne roke piva, saj se je v Zagorju odvijal občinski praznik - Zagorska noč. Zato so bile najine meritve gostote pivine prestavljene na današnji dan, kjer sva namerila gostoto pivine 1.012. Tako imava v načrtu meritve še naslednja dva dneva in v četrtek flaširanje ter ponovno varjenje.
Naslednjič priporočam, da se v posodo kamor vlivaš pivino najprej v obod dna zavije cev, potem vlije raztopina sladkorja v posodo in šele potem se odpre pipica, da se prične pretakati pivino. Tako se pivino enakomerna premeša z raztopljenim sladkorjem. Pa še nič ni potrebno posegati (mešati) v pivino.
OdgovoriIzbrišiLp, Aleš
Hvala za priporočilo, poizkušala sva oba načina. Naslednjič pa samo po tem postopku.
IzbrišilpR