ponedeljek, 3. oktober 2016

Pivovarna Knap štarta na Slovenijo!

Srečno!

Ponovno obujam blog Zasavski pivovar. Glede na prejete vprašanja in zanimanje za oddajo Štartaj, Slovenija! vam bom poizkušal razkriti nekaj utrinkov iz ozadja Pivovarne Knap pri dogajanju v projektu. Ne smem pozabiti omeniti vseh partnerjev, ki so krivi za nastanek izvedbe, pobudnik agencija Formitas, Spar Slovenija in POP TV.  Hvala za pogum in odločitev, da se izpelje štart Slovenije v boljše čase!


Če se ozrem v pretekli teden, je bilo nanizanih ogromno dogodkov, različnih vprašanj, prve pohvale ipd. Prvi dan v tednu je bilo naročeno, da se zberemo ob 09:00 v City parku na otvoritvi prodaje v megamarketih Interspar po Sloveniji. Ob prihajanju na lokacijo se nisem dodobra zavedal v kaj sem se spravil. Želja po tem, da bo pivo dosegljivo po celotni Sloveniji, je seveda obstajala in da se bo širilo sporočilo o knapušni. Vendar, da bo to tako hitro po tem ko smo prvič dali pivo na trg, si nisem mislil.
No, za tem je do danes sledilo ogromno pojavljanja v medijih in družbenih omrežjih, nekaj kar si podjetnik na začetku poti le želi. Tako je izpolnjen že delček doprinosa partnerjev v ta projekt. Že sam podatek, da je izšel letak Spara Slovenije d.o.o. po 700.000 gospodinjstvih in spletna pošta na 200.000 naslovov je za slovenske razmere nepojmljiv.


Ne smem pozabiti povedati, da je bilo do te točke ogromno dela, že postorjenega. Pred vstopom v tako velik sistem kot je Spar, so bili postorjeni različni nadzori kakovosti, urejanje dokumentacije in prilagoditev na logistiko. Sam proces je bil zanimiv in tako lahko zopet zabeležim novo izkušnjo in obogateno znanje.

V preteklih dneh, sem si zastavljal vprašanje kako iz takšne priložnosti potegniti čim več. Morda bi kdo rekel, da je že vse to oddaja, posebna polica, reklama preveč. Drži, res je ogromno, vendar ko bo vsa ta podpora končana, bo potrebno nadaljevati pot in preživeti na trgu. Tako sem se v četrtek udeležil 3. meetup-a zasavskih podjetnikov in izpostavil izziv. Posledica med drugim je tudi obuditev tega bloga, ki ga berete in kup idej, ki jih bo potrebno preveriti in realizirati. V primeru, da komu kaj "kapne" se toplo priporočam :)


Ob koncu tedna seveda nisem počival, veste kako pravijo; vaja dela mojstra, če mojster dela vajo! Tako sem med varjenjem piva gostil dva navdušenca nad pivi Pivovarne Knap iz društva Schamrock. Po degustiranju različnih vzorcev piva sta prispevala obilo idej za nadaljno razvijanje stilov piv"cajg serije". Hvala!




Z mislimi in idejami sem že prisoten v naslednjem tednu in degustaciji, ki bo v sredo dopoldan dne, 5.10. v City parku - Ljubljana, kjer lahko preizkusite pivo in me pocukate za rokav. Vsekakor obljubim presenečenje po knapovsko. Srečno!

Objave po medijih
24ur
HAD.SI
Finance
Marketingmagazin.si
Govori.se
Cekin.si




Ni komentarjev:

Objavite komentar