ponedeljek, 4. avgust 2014

Bliža se dan flaširanja

Srečno,

kot zanimivost je za vsem nam, ki smo ljubitelji piva mednarodni dan piva. Ta naj bi se po navedbah Wikipedije ustanovil leta 2007 v Califoniji. Seveda je kot vse veliko zraslo iz malega :) malega dogodka v ZDA. Ima pa tri glavne namene:

  1. Druženje s prijatelji in uživanje v okusih piva.
  2. Zahvaliti se vsem ki varijo in strežejo pivo.
  3. Združiti celoten svet, da praznuje praznik piva na isti dan.
Do leta 2012 je bil praznik piva 5. avgusta. Zaradi praktične naravnanosti pa se je ta prestavil na prvi petek v avgustu. Kot opomnik si nastavite 7. avgusta 2015.



Prav ta priložnost pa je nama s Patrikom pomenila polne roke piva, saj se je v Zagorju odvijal občinski praznik - Zagorska noč. Zato so bile najine meritve gostote pivine prestavljene na današnji dan, kjer sva namerila gostoto pivine 1.012. Tako imava v načrtu meritve še naslednja dva dneva in v četrtek flaširanje ter ponovno varjenje.

2 komentarja:

  1. Naslednjič priporočam, da se v posodo kamor vlivaš pivino najprej v obod dna zavije cev, potem vlije raztopina sladkorja v posodo in šele potem se odpre pipica, da se prične pretakati pivino. Tako se pivino enakomerna premeša z raztopljenim sladkorjem. Pa še nič ni potrebno posegati (mešati) v pivino.

    Lp, Aleš

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala za priporočilo, poizkušala sva oba načina. Naslednjič pa samo po tem postopku.
      lpR

      Izbriši