sreda, 25. marec 2015

Varimo skupaj; Janez F.

Vabilo vsem, ki bi se želeli pridružiti na varjenju, pišete lahko preko mejla ali FaceBook-a (Srečno Pivo)!
Tokrat sva gostila Janeza - Đanza in ekipo s Trbowl :) poznanstvo sega v srednješolske čase, ko se je po večini mesta nažigaval punk in ska! Đanz je tudi del ekipe Hillstrike Snowtrike, vsa čast pobam za izdelavo in uspešno prodajo želiva!


Kako pa je vidl obisk Janez pa si preberite spodaj ;)

Tale zapis bi rad začel z zahvalo Reneju in Patriku, ki sta si vzela čas  za tri »pivovarskega znanja željne« Trboveljčane. Hvala majstra!:)

Pa začnimo....

Priznamo, da smo sprva mislili, da gremo v Kisovec na eno povprečno domače zvarjeno pivo in malo poklepetati s starima prijateljema. Uffff, kako smo se zmotili ali pa kot bi rekli pri nas : SMO BRC'L U TJAMOJ
Že sama ekskurzija skozi zgodovino piva in tehniko varjenja, ki jo je vodil Rene je bila odlično izvedena. Izvedeli smo veliko novih strokovnih informacij in pa zabavnih zgodb o pivu, ki bodo sigurno prišle na plan naslednjič ob šanku s prijatelji. Ob tej priliki bi radi tudi izpostavili in pohvalili prizadevanje teh dveh mladih gospodičev, za razvoj kulture varjenja piva v Zasavju, kot posledično tudi v sami Sloveniji(da ne bomo pili samo Laško in Union). Vsem, ki tale blog berejo polagam na dušo, naj se čimprej dogovorijo za ogled njune kvalitetno »home made« narejene pivovarne.

Zdaj pa k bistvu.... PIVOOOJ....cel čas, ko sem poslušal Reneja sem z enim očesom gledal kako je Patrik s kozarcem v roki hodil po sobi, preverjal če proces varjenja poteka po načrtih, zraven pa vsake toliko časa naredil požirek njunega zvarka. Pričakovanja so bila v tem trenutku že velika!!!
Prišel je čas, v roke smo dobili vsak svoj kozarec svetlega piva in že pri prvem požirku smo se vsi trije strinjali, da fanta NISTA RAZOČARALA. Pivo je bilo odlično! Ker nisem vešč o pivovarski terminologiji, se bom zadržal s strokovnimi komentarji in bom ostal pri že prej omenjenemu zaključku: »da je pivo ODLIČNO«.
Tako smo preden smo se poslovili v avto naložili še nekaj piva in ga tudi isti dan spraznili;)!

PATRIK & RENE še enkrat hvala in spomnita se na nas pri naslednji rundi piva;)


Alja, Jernej, Janez

Da na kratko razložim zakaj se gre "Varimo skupaj". Kandidati morajo seveda v osnovi spoštovati pivo in zaželeno tudi konzumirati pivo :) . S takšnimi obiski želiva kolegom približati domače pivovarstvo, jih informirati o različnih stilih piva in predvsem slišati kakšen okus ima najino pivo. No na koncu gre pa seveda za druženje ob kozarcu dobrega piva! p.s. včasih pride prav tudi kakšna dodatna roka ;)
Kot edini pogoj za udeležbo na skupnem kuhanju je kratek zapis o samem obisku.

Ni komentarjev:

Objavite komentar