četrtek, 28. avgust 2014

Se dogaja, ... gremo na obisk!

Po kratkem premoru spet na slišanje, seveda nisva počivala :) k večjemu se precej dogaja in okuša. V torek sva flaširala pivo iz prve runde, ki sva ga pustila za sekundarno fermentacijo, tako da komaj pričakujeva naslednji torek. V vmesnem času pa sva ponovno varila in preizkusila vodo iz pipe. Namenoma sva želela videti razliko od studenčnice, prav tako pa je ostal še slad. Držala sva se istega recepta in postopka, vendar tokrat malo bolj pazila pri dodajanju sladkorja. Na žalost pa je vreča za slad ostala ista, kajti vrečka iz zavese je še v izdelavi!  Rezultati bodo kmalu saj pivo že počiva v flašah :)

Še vedno pa čakava na ph-meter, Kitajci kot kaže ne morejo sproti izdelovat robe, mogoče zaradi prevelike gospodarske rasti ;) Našla pa sva povidon jodit ki naj bi bil prav tako primeren kot jodova tinktura. Le te se po trditvah zasavskih lekarn ne da dobiti več, ker jim ne dobavljajo samega joda. Za kemijske nasvete se zahvaljujeva Matjažu Cizeju, pivo sledi. Upajmo da bo povidon jodit prav tako učinkovit (Matjaž pravi da ga bo potrebno celo razredčiti zaradi prevelike koncentracije - še poročava). Informiranje okrog mlinčka za slad pa poteka že od zadnje objave na blogu. Odločila sva se da opraviva nekaj učnih obiskov in pridobiva informacije iz prve roke, tako glede mlinčka kot ostalih procesov in odprtih vprašanj. 

Prihajajoči vikend je v načrtu obisk pri Samu Žvanu, kjer bomo zakuhali stavta ali pa IPA-a, seveda sledi poročilo. Predvsem pa si greva ogledat njegovo domačo pivovarsko postajo Microbrewer SL. Več o samem izdelku in poročilo obiska sledi.V začetku jeseni se pričakuje, da bo luč sveta zagledala prodajna različica postaje za katero sva seveda velika interesenta. V primeru, da koga zanima kuhanje ali nakup takšne posode se nama lahko pridruži, prostih mest je več kot dovolj.

Slika Microbrewer SL, last DLDP
Naznanjava pa naslednje, ko prejmeva Ph- meter sledi novo varjenje, točna receptura še ni znana :)  Ve pa se kdo bo prvi gost najine nove rubrike "varimo skupaj" - več info. v kratkem!

Hvala za pozitivne odzive na branje bloga!

2 komentarja:

  1. Zdravo!

    Kje se da takšna posoda kupiti? Cena?

    Lp, Mario

    OdgovoriIzbriši
  2. Srečno, več info. na zvanut.samo@siol.net .

    lp, Renee

    OdgovoriIzbriši