četrtek, 20. november 2014

Varimo skupaj; Blaž

Ponovno se je varilo, Blaž se nama je pridružil pri varjenju malenkost drugačnega zasavskega IPA-ja. Več ko samo pivo dozori :)
Blaž se ukvarja s predelavami ameriških avtomobilov in še mnogimi drugimi zadevami. Predvsem pa, zna iz nič narediti res dobre, lične in unikatne izdelke. Če koga zanima kaj več posredujem kontakt ;)



Da na kratko razložim zakaj se gre "Varimo skupaj". Kandidati morajo seveda v osnovi spoštovati pivo in zaželeno tudi konzumirati pivo :) . S takšnimi obiski želiva kolegom približati domače pivovarstvo, jih informirati o različnih stilih piva in predvsem slišati kakšen okus ima najino pivo. No na koncu gre pa seveda za druženje ob kozarcu dobrega piva! p.s. včasih pride prav tudi kakšna dodatna roka ;)
Kot edini pogoj za udeležbo na skupnem kuhanju je kratek zapis o samem obisku.

Kako pa je videl varjenje Blaž pa si preberite spodaj!


Obisk pivovarne
Tudi mene je doletela ta čast, da sem lahko obiskal domačo pivovarno Reneeja in Patrika. Sam prihajam iz delavniških voda in me posledično vsaka stvar ki se dela, naredi, ustvarja v delavnicah/garažah zelo fascinira. Mislim, da se danes premalo ceni  takšne ljudi, ki jih  je moj idol Jesse Gregory James, onkraj velikega oceana opisal, kot izumirajočo vrsto. Ljudje pozabljamo, da je nekaj najboljših izumov in stvari ugledalo luč sveta prav čez garažna vrata.
Danes smo ljudje obremenjeni z izobrazbo, če si samo dipl. nisi nič, omejeni smo časom, saj se nam vsem, ves čas nekam mudi. Na koncu pa je tu denar, vse se vrti okoli barvnega papirja. To pišem zato, ker vse te omejitve zgubijo svoj pomen v trenutku ko stopiš čez garažna vrata naših dveh pivovarjev. Ko vidiš Reneeja, kako z navdušenostjo razlaga ogromno količino znanja o pivu, za katero bi porabil kar nekaj študijskih let ti je jasno da gre tukaj za nekaj več kot le pivo. Malo kasneje pa je prišel Patrik, ki pa ti zna odgovoriti na čisto vsako vprašanje o pivu, vključno z kemijsko razlago J. In besedna zveza, s srcem pri stvari, tukaj dobi svoj pravi pomen. Čas se ustavi in vse kar je pomembno je pivo.
Všeč mi je bilo to, da me je Renee takoj porabil, za prelivanje velike posode v drugo posodo J Sam proces varjenja piva ni vesoljska fizika, niti ne rabiš bit dipl. mag. dr., potrebno pa je imeti druge vrline katere pa so v današnjem času redke. Ugotovil sem da je potrebno pri varjenju piva biti zelo natančen, dosleden, potrpežljiv in preprosto je potrebno verjeti v svoj izdelek, saj ga lahko poizkusiš šele čez nekaj tednovJ Naj omenim, da sam nisem poznavalec piva,vendar pa lahko rečem, da sta Patrik in Renee, na pravi poti, saj si lahko njuno pivo brez problema predstavljam v baru ali gostilni, ponosno postavljenega ob bok najbolj znanim steklenicam, slovenskih proizvajalcev.
To je bila res unikatna izkušnja, katere ne bom pozabil nikdar. Pivo je bilo zelo okusno in pitno J poizkusili smo nekaj vrst piva, katerega sta že zvarila do sedaj in je že dozorel. Zanimivo pa je to, da ob koncu večera noben od nas ni bil pijan J (pa bi lahko bili, če bi hoteli J), temu pa je tako, ker je njuno pivo več kot alkoholna pijača, ker ga spoštujeta in zaradi tega, je uspeh edini zaključek te zgodbe.
LP in RockandRoll
Blaž

Ni komentarjev:

Objavite komentar