četrtek, 16. april 2015

Varimo skupaj; Borut M.

Vabilo vsem, ki bi se želeli pridružiti na varjenju, pišete lahko preko mejla ali FaceBook-a (Srečno Pivo)!

Po izletu na gorenjsko je sledil vikend varjenja, tokrat je prišel na obisk Borut prav tako udeleženec ogleda Carniole in navdušenec nad pivom. Naj dodam, da so nas pri delu prijetno zmotili tudi udeleženci mednarodnega projekta Spice up your life v organizaciji Mladinskega centra Zagorje ob Savi. V času enomesečnega obiska bodo postavili visoke grede na območju celotne občine. Pridelki, ki bodo rasli tekom leta bodo na voljo vsem prebivalcem. Mogoče pa uvrstiva kakšno novo sestavino v  kuho piva. Nikakor ni šlo brez kratke degustacije in ocene najinega piva. Pravijo da je super aromatično in okusno.



Kako pa je videl varjenje Borut pa si preberite spodaj ;)

No, da mal napišem vtise iz včerajšnjega varjenja :)

Z Reneejem in Patrikom sem se spoznal prejšnji teden, ko smo odšli na ogled pivovarne Carniola v Žirovnico. Njune pivske proizvode smo poiskusili že takrat, tako, da sem že vnaprej vedel da izdelujeta odlično pivo. Zelo me je zanimalo kakšen je točen postopek varjenja piva, kar sta Patrik in Renee zelo dobro razložila in tudi pokazala v praksi. Seveda sta takoj ponudila svoje proizvode iz prejšnjih kuh, ki so brez težav šli preko brbončic. Izvedel sem tudi nekaj o zgodovini piva, kako se je recept za njegovo pripravo spreminjal, razloženi pa so bili tudi različni stili piva. Poskusil sem tudi sam kuhan slad, ko še ni dodanega hmelja, ki pa je bil presenetljivo dober :) . Izkušnja je bila zelo zanimiva, vzdušje je bilo sproščeno in ob dobrem pivu je dan še prehitro minil. Zahvaljujem se obema za povabilo, in se priporočam za kakšno flašo iz naše kuhe :D


Da na kratko razložim zakaj se gre "Varimo skupaj". Kandidati morajo seveda v osnovi spoštovati pivo in zaželeno tudi konzumirati pivo :) . S takšnimi obiski želiva kolegom približati domače pivovarstvo, jih informirati o različnih stilih piva in predvsem slišati kakšen okus ima najino pivo. No na koncu gre pa seveda za druženje ob kozarcu dobrega piva! p.s. včasih pride prav tudi kakšna dodatna roka ;)
Kot edini pogoj za udeležbo na skupnem kuhanju je kratek zapis o samem obisku.

Ni komentarjev:

Objavite komentar